Reiki is fantastisch.

  • Vaak wordt een cursus en een vierdagenbehandeling omschreven als een reis. Je maakt ruimte voor het nieuwe, op een zachte manier. De energie gaat simpelweg daarheen waar het nodig is.
  • Niet meer duwen, of keihard werken. Het mag anders.
  • Het is een begin. Een prachtig, krachtig begin. Vanaf hier kan je élke dag kiezen jezelf en je gezin te ondersteunen. Je kan kiezen voor meer diepgang, meer voelen, meer verbinding.

Beoefenen

Soms mogen dingen ook geoefend worden. Je mag de tijd nemen. Ik geef les vanuit de mondelinge traditie. Niet alles “snel snel snel” opzoeken, maar leren vanuit oefenen. Je hebt altijd de mogelijkheid om te blijven oefenen, zelf, samen. Je kan blijvend terecht voor je vragen. In je eigen tempo.

Traditie

Ik geef les in de Reikitraditie van Usui Shiki Ryoho: de Japanse naam voor het systeem van heling dat Hawayo Takata in 1938 vanuit Japan naar het westen (Hawaii) bracht.  Ik eer de spirituele afstammingslijn van Usui, Hayashi, Takata, Furomoto en Reindl, welke ook onderdeel is van mijn lesgeven.

And beyond

Reiki is er voor het leven. Het is geen ‘vaardigheid’, geen ’tool’. Het is de energie die je elke dag weer kan ervaren in jezelf en in je gezin. Het is de keuze die je kan maken. Het is het verschil.

Instappen

Het is belangrijk om een Reikmaster te kiezen die bij je past, waar je blij van wordt, of waar je denkt dat je van kan leren.
Daarom bied ik altijd een kennismakingsmoment aan voorafgaand aan de cursus. Kijk wat voor jou goed is.

→ ga naar de mogelijkheden